Office management

Goed office management is essentieel in ieder bedrijf. Het zorgt dat het kantoor soepel kan draaien. Zowel intern als in contact met de externe partijen die voor het bedrijf van belang zijn. Office management kan bestaan uit één persoon die de functie van office manager bekleedt, maar kan ook een hele afdeling zijn bestaande uit meerdere personen. Wat voor jou prettiger is, is een persoonlijke kwestie. Wij vertellen je hier meer over de werkzaamheden van het office management en de opleiding die je kunt volgen om office manager te worden.

Werkzaamheden

Office management regelt een heleboel zaken en staat altijd in het midden van alle afdelingen en contacten. Zowel intern als extern is het office management aanspreekpunt voor alles wat geregeld moet worden. Office managers houden zich bijvoorbeeld bezig met zakelijke correspondentie en andere communicatiestromen. Ook is het office management verantwoordelijk voor het beheer van allerlei zaken, zoals de agenda maar ook personeelsadministratie. Ze regelen bijeenkomsten en vergaderingen en sturen secretariële medewerkers aan. Er komt dus aardig wat kijken bij het office management.

Opleiding

Daarom kun je een opleiding volgen tot office manager. Deze opleiding zorgt dat je klaar bent voor al deze taken in welk bedrijf dan ook. Je kunt de opleiding volgen bij Fabius. Fabius opleidingen verzorgt een office manager opleiding van 45 lessen in totaal. Daar doe je 15 maanden over. Iedere week heb je een les van 3 uur en iedere week maak je huiswerk. Daarnaast kun je je week vrij invullen. Alles over de functie van office management lees je op deze pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *