Rijnland-Palts, wat is er te zien?

rijnland palts

Rijnland-Palts is een van de zestien deelstaten van Duitsland en heeft een oppervlakte van 19.953,44 vierkante kilometer. Deze deelstaat heeft meer dan vier miljoen inwoners en de hoofdstad is Mainz. Rijnland Palts ligt in het zuidwesten van Duitsland en er zijn enorm veel mooie plekken te vinden. 

rijnland palts

Mainz

Mainz is de hoofdstad en de grootste stad van Rijnland-Palts. In de stad staan diverse musea die erg populair zijn. De nadruk ligt dan vooral op de middeleeuwen. Deze prachtige stad heeft verschillende bezienswaardigheden en vooral in de binnenstad. De Dom van Mainz is het belangrijkste monument en er zijn ook andere kerken te vinden, zoals de Sint-Stefanuskerk en de Sint-Quintinuskerk. Ook wordt het Romeins theater van Mainz vaak bezocht en dit zijn ruïnes van het grootste antieke theater benoorden de Alpen. 

Moezeldal

Het Moezeldal is een toeristische trekpleister in Duitsland. Dit authentieke stukje Duitsland heeft dorpjes die niet van deze tijd zijn, er is authenticiteit, sfeer en gezelligheid. Er zijn typische Duitse restaurantjes te vinden met traditionele gerechten als schnitzels, bratwurst en flammkuchen op het menu. Er zijn veel kleurrijke huisjes te vinden met wijngaarden en wijnkelders. Alles is in het teken van wijn. Er zijn ontelbare wijngaarden die liggen langs de hellingen. Een van de mooiste stadjes langs de Moezel is Bernkastel Kues. Er zijn veel verschillende vakwerkhuizen te vinden en er zijn nauwe straatjes met een zonnige uitstraling. Het is een plek waar je geweest moet zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *